“Mouthwash” kullanma alışkanlığınız var, ama o cart mavi ya da yeşil sıvıları ağzınıza sürmek istemiyorsunuz… O halde iş yine başa düşüyor…
Piyasadaki ürünlerin nesi var?
- [madde tag=”P” title=”Paraben”]
- [madde tag=”S” title=”Sodyum florür”]
- Çinko klorür (Zinc chloride)
- [madde tag=”P” title=”PEG-60 hydrogenated castor oil”]
- Thymol
- Polysorbate-20
- [madde tag=”C” title=”CL 42090″]
- Poloxamer
- Setilpridinyum klorür (cetylpyridinium chloride)
- [madde tag=”C” title=”Sodyum benzoat”]
- Potasyum nitrit
- [madde tag=”S” title=”Sodyum Sakarin”]
- Fosforik asit
Bu maddelerin ne işe yaradığını ve vücudumuz ve ekosistemler üzerindeki zararlı etkilerini görmek için Otopsi’ye veya Etiket Okuma Kılavuzu’na buyrun.
Bizimkinde ne var?
- 2 su bardağı (400 ml.) içme suyu
- 1 çay kaşığı [madde tag=”K” title=”kalsiyum karbonat”] (dişlere mineral desteği sağlar)
- 2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı [madde tag=”S” title=”stevya”] tozu (bitkisel tatlandırıcı)
- 15 damla nane yağı
- 15 damla limon yağı (beyazlatır)
- Kapaklı bir şişe
Hazırlanış:
Tarifleri hazırlamaya başlamadan önce Demedi Demeyin‘i okumayı ihmal etmeyin.
- Şişeyi içme suyuyla doldurun.
- Bütün malzemeleri ekleyin.
- İyice çalkalayın.
Kullanım:
Şişeyi her kullanımdan önce iyice sallamayı unutmayın. Piyasadaki ağız çalkalama sıvıları gibi, dişlerinizi fırçaladıktan sonra gargara yaparak tükürün.
Uyarı:
Okuduğum kaynaklarda sıvının buzdolabında saklanması tavsiye edilmiş. Koruyucu içermediği için suyun içinde zamanla bakteri üreyebilir. Soğuk bir sıvıyla ağzınızı çalkalamaktan hoşlanmıyorsanız ve dışarıda tutacaksanız, azar azar hazırlayıp 1 haftayı geçirmeden tüketmekte fayda var.
Tarif: Ev Yapımı Ağız Çalkalama Sıvısı / Gargara,Zehirsiz Ev’de denendi:
Alıştığınız şeker tadını bulamayacaksınız, buna hazırlıklı olun. Hatta bayağı tuzlu bulacaksınız. Ama tahminimce sonradan geride kalan ferahlığı seveceksiniz.
Merhaba;
Bugün bir baharatçıya gittim ve kalsiyum karbonat sordum, ellerinde bir tek karbonat vardı, onu kullandım. Kalsiyum karbonat ile sodyum bikarbonatı nasıl ayırt edeceğiz? Bir tane karbonat biliyorlar. Bir halk tabiri var mıdır anlatılabilecek?
Bizim “karbonat” olarak bildiğimiz şeyin kimyadaki ismi “sodyum bikarbonat”. Kalsiyum karbonatsa farklı bir madde ve bulmak daha zor olabiliyor. Kireç taşı ismiyle de biliniyor yanılmıyorsam.
Evet bu kalsiyum karbonatı doğru düzgün ben de bulamadım. Geçen gün diy ürünleri için hemen her şeyi bulduğum eczacıma sordum bildiğin kireç o, ne yapcaksın dedi. Diş macunu yapıcam dedim birşey demedi. Kireç diyince kireci söndürüyorlar falan ya aklıma geldi. Nalburlardan buluruz sanırım kalsit veya kireç taşı da deniliyormuş evet… Diş macunu yaptım sizin tarfinizle(bende hindistan cevizli tarif vardı ne yazıkki hindistan c. yağım kalmdığı için sizin tarifi yaptım:)) kalsiyım karbonat eksik kaldı… Dişler için araları temizliği yani diş ipleri de önemlidir. Onlar da böyle naneli hafif tatlımsı falan oluyor. Onların da bir otopsisini yapar mısınız? Bloğunuza da bayıldım ayrıca çok yararlı…
Nalburdan alınma kireci kullanmanızı tavsiye etmem. İsterseniz http://www.zehirsizmagaza.com‘a bakabilirsiniz…
Deniz tuzu katmasak da olur sanırım? Çok tuzlu olmasını istemiyorum
Kalsiyum karbonat yerine başka ne kullanabiliriz,?
Aktardan nane yagı ve stevya tozu aldım stevya kurutulmuş bir nane kurusuna benziyor evde şu eskiden kullanılan cep sodası denılen bikarbonat vardı onunla yaptım limon yagı kalmamış tuz stevya bikarbonat nane yagı koydum iyice calkalayıp 1 , 2 saat sonra cay suzgusuyle suzdum azcık tuzlu bir tadı olmasına ragmen görünüm olara eski a. bakım suyu şişesine doldurunca birine gösterseniz mümkün değil ayırt edemez koruyuculuğunu bilemem ama cocuklarıma bundan sonra dahada iyileştirerek bu formülü kullanırım