Yarın akşam 20.30-21.30 saatleri arasında elektrik kullanmıyoruz. Yanlış okumadınız, elektriğe en çok ihtiyaç duyduğumuz saatlerden birinde, gezegenimiz için kendi rızamızla elektrikten vazgeçiyoruz.
2007 yılında Avustralya’da küresel ısınma gibi çevre sorunlarına dikkat çekme amaçlı bir hareket olarak başlatılan Dünya Saati (Earth Hour) etkinliği, kısa sürede 7 kıtadan, 150’den fazla ülkeden, 7.000’den fazla şehirden milyonlarca insana ulaşarak dünyanın en büyük çevre hareketi haline geldi. Ülkemizde de 2008’den beri Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) tarafından yürütülüyor.
Dünya saati her yıl Mart ayının belirlenen bir cumartesi akşamı, bütün dünyada 20.30-21.30 saatleri arasında uygulanıyor.
Dünyanın önemli sembolik binalarının da karartıldığı bu saat aralığında, bu yıl Boğaziçi Köprüsü de 4. kez karanlığa gömülecek. Kampanyaya Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Kız Kulesi, Küçüksu Kasrı ve Topkapı Sarayı da katılacak.
Hepimiz birer domino taşıyız. Sıra domino etkisini yaratmakta…